Stichting Praat

Stichting Praat

Stichting Praat is een organisatie die zich inzet om kindermishandeling uit de taboe sfeer te halen. Het spreken over kindermishandeling moet gewoner worden. Kindermishandeling blijft bestaan door de geheimhouding, dus is het belangrijk om het geheim te onthullen.
Daarom staan in alle activiteiten van Stichting Praat de geschiedenissen van ervaringsdeskundigen van kindermishandeling centraal en komen deze zelf aan het woord.

Stichting Praat en voorlichting op scholen, ziekenhuizen en op andere locaties waar veel professionals met kinderen werken:

Stichting Praat heeft een training ontwikkeld waarbij spreken over seksueel gedrag, seksueel geweld en mishandeling centraal staat. Deze training is voor professionals en voor iedereen die het verschil wil maken voor een kind in zijn of haar omgeving.

Stichting Praat hangt samen met een stad of dorp ook regelmatig “de vuile was buiten” om het gesprek over kindermishandeling op gang te helpen.

Stichting Praat komt in de buurt, ziekenhuizen, kinderopvang, buurthuizen en dergelijke waarbij er wordt gesproken vanuit professionaliteit en ervaringsdeskundigheid om andere professionals te leren werken met de meldcode en leren signaleren.
Hiermee willen zij het melden van kindermishandeling en verwaarlozing bevorderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *