Reacties

Beste Lien,
In therapie bij jou is er alle aandacht voor mijn binnenwereld. Alles mag gedeeld en gezegd worden. Ik voel me volledig gehoord, gezien en begrepen door je.
Ik kom in beweging, zet stappen, omdat ik het wil en niet langer omdat het van een ander moet.
Super dankbaar ben ik voor jouw begeleiding en steun.
Anoniem

Dankjewel Lien voor wat je voor mij gedaan hebt ook in deze extra lastige periode.
Al was het geen therapie tijdens een life sessie, het was wel ongelooflijk krachtig.
De gesprekken met jou hebben mij in positieve zin heel veel gedaan.
Ingrid

Begin december had een moeder een oproep gedaan op Facebook.
Daar kwamen reacties op waarin mijn naam genoemd werd.
We zijn samen een begeleiding gestart.
Op 6 maart plaatste zij onderstaand bericht als bedankje voor de mensen op Facebook die toen tips en adviezen gegeven hebben. Ik ben blij met hoe het nu met hen gaat en dankbaar met wat zij schrijft over mijn hulp.
Uiteraard heb ik toestemming om haar bericht (met kleine aanpassing) hieronder te plaatsen.

Lieve mensen,
Begin december had ik een oproep gedaan na aanleiding van het steeds moeilijker gedrag van mijn dochter die op zeer jonge leeftijd seksueel misbruikt is door haar biologische vader. Heel veel reacties heb ik toen gehad met tips, adviezen en steunbetuigingen.
Deze heb ik deels gevolgd. Heb mijn dochter twee maal meegenomen naar een familieopstelling en heb
Lien Daams ingezet. Zij is echt een aanrader voor iedereen met dit thema als trauma. Nu drie maanden later gaat het zo goed met mijn dochter en met mij, dat ik graag via deze weg iedereen die mij toen zo gesteund heeft nog hartelijk wil bedanken. Ben blij met deze Facebook groep.
DANK JULLIE WEL.
Een moeder uit het Noorden van Nederland

 
Van Cobi, mijn collega bij de weekenden in Hierden, ontving ik de volgende reactie.
Daar ben ik heel blij mee en het stemt mij heel dankbaar.
Ik plaats het dan ook met gepaste trots:

Beste Lien je webpagina is allereerst helder en toegankelijk. Maar wat ik het meest knap vind is, dat er uit je teksten al de warmte, menselijkheid en integriteit spreekt waarmee jij te werk gaat en ieder mens in zijn waarde weet te zetten.
Cobi

Hieronder nog een aantal reacties van mensen die ik heb mogen begeleiden:

Lieve Lien,
Dank voor je steun, begrip en geduld dat zijn voor mij voorwaarden geweest om samen met jou, het misbruik dat ik heb meegemaakt, achter me te laten.
Ik kan weer genieten van kleine dingen.
Dankjewel,
Renate

Beste Lien,
Wat was het waardevol om met andere ouders over opvoeden te praten.
Organiseer je nog meer van zulke bijeenkomsten?
Dat zou ik doen want volgens mij zijn we niet de enige die daar behoefte aan hebben. Dankjewel voor je humor en relativeringsvermogen,
Rob en René

Lieve Lien,
Je hebt voor mij en mijn gezin het verschil gemaakt. Als slachtoffer van seksueel misbruik kon ik bij jou terecht en hielp je mij. Allereerst met verdere verwerking van het misbruik. Tegelijkertijd met het bewust worden wie nu in mijn leven belangrijk zijn.
Je had oog voor mij maar ook voor mijn man en kinderen. We begrijpen elkaar nu weer. Het leven met de gevolgen van het misbruik is nog steeds een worsteling voor me maar nu weet ik hoe ik kan zorgen dat mijn kinderen daar niet de dupe van worden. Het zal lastig zijn om zonder jouw begeleiding verder te gaan maar we zijn daar nu allemaal aan toe. We praten veel meer met elkaar.  Kortom ongelooflijk bedankt. Je bent in ons hart.
Merel

Beste Lien, We zijn allemaal enorm dankbaar voor wat je voor ons gezin gedaan hebt!

Lieve Lien,
Toen we van school kwamen met het rapport van de psychiater over onze dochter waren we volledig van slag. Je hebt ons uitgelegd wat er nou precies bedoeld werd. Je uitleg over de mogelijke consequenties, en dat niet alles negatief was in dat rapport, heeft ons geholpen bij het aanvaarden van de diagnose. We werden ons ook bewust dat we meer kunnen vragen en überhaupt meer kunnen communiceren met onze kinderen. Dank dat we je altijd mogen raadplegen als we weer vastlopen.

Lieve Lien,
Dank voor het begeleiden van ons gezin. We hadden onze handen vol met onze zoon. Jouw uitleg en positieve insteek heeft gemaakt dat het weer gezellig is bij ons thuis. Dankjewel daarvoor,
Lottie en Hans

Beste Lien, Dankjewel dat ik bij je mocht komen. Mijn ouders begrijpen me veel beter en er is nu veel minder ruzie. Daar ben ik heel erg blij mee. Ik zal je missen.

Nog niet van iedereen heb ik toestemming om hun namen erbij te zetten dus hier en daar ontbreken nu nog  even wat namen. Merel is (voor zolang als nodig) nog een pseudoniem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *