Samenwerken

Samenwerken!

Als het gaat om seksueel misbruik of de aanpak van kindermishandeling in bredere zin dan is samenwerken essentieel. Voor iemand die moet leven met deze ervaringen is het vinden van de eigen kracht belangrijk. Daarvoor heb je iemand nodig bij wie jij je verhaal kan doen en die je helpt professionele hulp te vinden. Steeds meer professionals worden zich bewust dat zij het verschil kunnen maken voor een slachtoffer. Steeds meer professionals willen dit ook graag. Daarvoor is samenwerken met collega’s en het gesprek aan durven en kunnen gaan over gezond en ongezond seksueel gedrag van groot belang.

Samenwerken om te ontdekken:

Waarom kan ik kindermishandeling of seksueel geweld nog niet zien of herkennen? Wat zijn mijn normen en waarden? Wat zijn mijn angsten? Wat doe ik, doen we, doen wij als organisatie, wel al goed? In Nederland zijn veel organisaties bezig om kindermishandeling, verwaarlozing, seksueel geweld, seksueel misbruik te voorkomen.
In het najaar van 2017 starten vanuit JeBesteBest de trainingen over seksueel misbruik.
Binnenkort meer hierover op deze site.

Ook zijn er veel goede organisaties die hulpverlening aan de slachtoffers van bovenstaand geven.

  • Ook Stichting Nikki werkt samen met een team van trainers rondom thema’s als dissociëren en conversie.
  • Stichting Praat werkt samen om het spreken over seksueel gedrag, seksueel geweld en mishandeling te bevorderen. Ook geeft zij trainingen op scholen en in de buurt waarbij er wordt gesproken vanuit professionaliteit en ervaringsdeskundigheid om andere professionals te leren werken met de meldcode en leren signaleren. Hiermee willen zij en wij het melden van kindermishandeling en verwaarlozing bevorderen.
  • Stichting Revief , Stichting SKIP en de PJ Schouten Stichting zetten zich in voor lotgenoten na seksueel misbruik.
  • Strakx=NU zet zich in voor de belangen van lotgenoten na vroeg kinderlijk trauma.Binnenkort hier nieuws over een nieuwe stichting!De lijst met links in het menu is nog niet compleet en wordt z.s.m. aangevuld met lotgenotenorganisaties en andere links.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *